Recept

Malty Farmhouse Ale

Mängd: 20 Liter
ABV: 4.6%
OG: 1.050
FG: 1.015
IBU: ca 20

3.75 kg Pilsner Malt
1 kg Munich Light 10L
250 gram Crystal 100

Tillsätt gärna 4 teskedar CaCl2 (33%) i mäsken för bättre utbyte och fylligare öl. Mäska vid 66 grader i 45 minuter och sedan vid 72 grader i 25 minuter.

Hallertau Mittelfrau (alfasyra=3%)
10 gram, koktid 60 minuter
30 gram, koktid 15 minuter
40 gram, vid kokslut

Kyl till 16 grader efter kok och tillsätt K-YEAST #1 Hisingen Farmhouse Ale. Öka temperaturen till 22 grader efter en veckas jäsning och jäs i 1-2 veckor till innan flaskning eller fattappning.

Lactose IPA (extrakt)

Mängd: 20 Liter
ABV: 6.3%
OG: 1.068
FG: 1.020
IBU: ca 40

2 kg Extra Light Malt Exctract
1 kg Wheat Malt Extract
0.7 kg Milk sugar (Lactose)

20 gram Summit (alfasyra=14%), koktid 30 minuter
50 gram Chinook & 50 gram Citra för hopstand 30 minuter i 70 grader.
Torrhumla med 100 gram Chinook & 100 gram Citra efter 1 dagars jäsning.
Torrhumla lika mycket igen när det är 4 dagar kvar till flaskning eller fattappning.

Kyl till 18 grader efter kok och tillsätt två paket K-YEAST #1 Hisingen Farmhouse Ale. Öka temperaturen till 22 grader efter 3 dagars jäsning och fortsätt jäsa i 2 veckor till innan flaskning eller fattappning.

Chinook Farmhouse DIPA

Mängd: 20 Liter
ABV: 8.4%
OG: 1.075
FG: 1.011
IBU: ca 65

6.16 kg Pale Ale Malt
420 gram Carapils
420 gram Crystal 50L
180 gram Dexros (efter 3 dagars jäsning)

Tillsätt gärna 1 tesked CaCl2 (33%) och 3 teskedar CaS04 i mäsken för bättre utbyte och tydligare humlekaraktär i den färdiga ölen. Mäska vid 66 grader i 60 minuter och laka sedan ut med 76 gradigt vatten.

Chinook (alfasyra=13.8%),
10 gram, koktid 60 minuter
10 gram, koktid 30 minuter
10 gram, koktid 15 minuter
170 gram hopstand 30 minuter i 70 grader.
200 gram Chinook, torrhumla de 5 sista dagarna innan flaskning eller fattappning.

Kyl till 18 grader efter kok och tillsätt 2 paket K-YEAST #1 Hisingen Farmhouse Ale. Öka temperaturen till 22 grader efter 3 dagars jäsning, tillsätt 180 gram Dextrose sockerlag och fortsätt jäsa i 2 veckor till innan flaskning eller fattappning.

California Commonish

Mängd: 20 Liter
ABV: 5.2%
OG: 1.055
FG: 1.015
IBU: ca 30

5.15 kg Pale Ale Malt
300 gram Crystal 100
50 gram Biscuit Malt

Tillsätt gärna 1 tesked CaCl2 (33%) och 2 teskedar CaS04 i mäsken för bättre utbyte och tydligare humlekaraktär i den färdiga ölen. Mäska vid 66 grader i 45 minuter och sedan vid 72 grader i 25 minuter.

Cascade (alfasyra=6%)
10 gram, koktid 60 minuter
30 gram, koktid 15 minuter
60 gram, vid kokslut
Torrhumla med 50 gram Cascade och 50 gram Summit efter 3 dagars primärjäsning

Kyl till 18 grader efter kok och tillsätt K-YEAST #3 Wild Lager. Öka temperaturen till 22 grader efter 3 dagars jäsning och tillsätt torrhumlen. Fortsätt jäsa i 2 veckor till innan flaskning eller fattappning.

Farmhouse IPA

Mängd: 20 Liter
ABV: 6%
OG: 1.057
FG: 1.011
IBU: ca 65

5.4 kg Maris Otter Malt
480 gram Crystal 100L
120 gram Biscuit Malt

Tillsätt gärna 2 teskedar CaCl2 (33%) och 2 teskedar CaS04 i mäsken för bättre utbyte och för en mer välbalanserad öl. Mäska vid 66 grader i 60 minuter och laka sedan ut med 76 gradigt vatten.

Fuggles (alfasyra=5%),
50 gram, koktid 60 minuter.

Challenger (alfasyra=6.1%)
40 gram, koktid 20 minuter,
160 gram, som hopstand 30 minuter i 70 grader.

Kyl till 18 grader efter kok och tillsätt K-YEAST #1 Hisingen Farmhouse Ale. Öka temperaturen till 22 grader efter 3 dagars jäsning och fortsätt jäsa i 2 veckor till innan flaskning eller fattappning.