Jästen

 Hisingen Farmhouse Ale

Hising

Denna Saccharomyces jäst ger mångsidig karaktär tack vare sitt breda temperaturområde. Jäsning i det lägre spannet ger renare öl som framhäver humlearomen i humlerika öl och i det övre temperaturspannet får ölen mer estrig, tallbarrig och kryddigt intensiv karaktär, typiskt för Belgisk Saison. Se några beprövade Recept för inspiration.

Jästemperatur: 16-23ºC

Alkoholtolerans: 10%

Flockning: Medium-Hög

Förjäsbarhet: 80-85%

Ursprung: Sannegården, Göteborg

ESTER

Ester

Denna jäst består av 3 olika Saccharomyces stammar från samma bär, vilket ger en komplex karaktär, hög utjäsning och hög alkoholtolerans. Fruktig och estrig på hög nivå.

Jästemperatur: 17-23ºC

Alkoholtolerans: 12%

Flockning: Medium-Hög

Förjäsbarhet: 75-80

Ursprung: Björkö, Göteborgs skärgård

SAVIOR

one_savior

Savior är en Saccharomycesjäst från björksav tappad i Lerum och ger neutral karaktär vid jäsning även i sitt högre temperaturspann. Jästen ger fyllighet och munkänsla även vid bryggning av öl med lite lägre alkoholhalt. Passar bra till stilar som California Common och Kölsch då den ger neutral och lagerliknande karaktär vid jäsning i ale-temperatur.

Jästemperatur: 16-22ºC

Alkoholtolerans: 10%

Flockning: Medelhög

Förjäsbarhet: 65-70%

Ursprung: Lerum